Рідкісний праворульний універсал Mocквич знайшли на звалищі в Україні

Сам по собі універсал Москвич – рідкість. А праворульний – рідкісна екзотика. В даному випадку мова йде про Москвич 426П, де буква «П» означає «Поштовий». Такі машини випускали для Британії, Індонезії та ін.

Важко сказати, скільки примірників праворульних Москвичів дожили до наших днів, але однозначно їх кількість обчислюється одиницями. Один з таких 426П виявився на звалищі під Черніговом, працівники якої виявилися розумнішими власника радянської екзотики і виставили авто на продаж, правда, без документів. Правда, їх розумові здібності все ж викликають деякі сумніви, адже вони поставили машину на продаж за 350 доларів, пише у себе в блозі Roma-Urraco.

Тож не дивно, що через кілька днів авто знайшов нового власника, а ще через деякий час знову з’явився в продажу, але вже за набагато більшу суму і в Києві. Однак, перепродаж виявилася не найвдалішbv – клієнт дав завдаток, а після – перестав виходити на зв’язок. Загалом, доля у машини явно не з простих. Але хочеться вірити, що в підсумку рідкісний праворульний Москвич знайде справжнього поціновувача, якому доведеться вкласти не одну тисячу доларів на його відновлення і усунення «колгоспних» деталей, яких тут більш ніж достатньо. Взяти, наприклад, кришку багажника. Спочатку вона була двостулковою (низ і верх відкривалися окремо), але колишній господар зварив верхню і нижню частини.

Джерело topgir.com.ua

Не пропустіть