УA3 – «Бухaнець» спробували зробити більш сучасним і комфортнішим (Фото)

А ви коли-небудь бачили такий УАЗ? Дивно, але це не результат самопального тюнінгу, а експериментальна заводська розробка. Згідно зі словами власника, цей мікроавтобус готувався автозаводом на початку 2000х спеціально для ринків Ірану і Іраку.

Зверніть увагу: мікроавтобус отримав не тільки нове оформлення передньої частини, а й оригінальний кузов, більш просторий, ніж у класичних «буханців». Бічні і задні стекла на машині – вклеєні.

Зате технічно нічого оригінального: експериментальний УАЗ оснащений бензиновим двигуном УМЗ об’ємом 2,9 л і потужністю 100 к.с., механічною коробкою передач і повним приводом.

Цей прототип готували до показу на якійсь виставці на Близькому Сході, але, ймовірно, контракт зірвався і автомобіль залишився на заводі. Дивно, але незважаючи на відсутність розвитку у проекту, унікальний автомобіль вдалося зберегти. З 2006 по 2014 рік мікроавтобус працював у комерційній дирекції УАЗа в якості внутрішнього транспорту, потім він потрапив до нинішнього власника, який по роботі тісно пов’язаний з Ульяновским автозаводом. Машина знаходиться в одному з селищ Ульяновської області, хоча власник проживає в Тольятті.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть