Що буде з цінами на бензин і дизельне паливо

На минулих вихідних вартість дизельного палива і бензинів продовжила рости. Залежно від АЗС і виду пального, зростання склало від 10 до 60 копійок. Але, як повідомляють в «Консалтинговій групі А-95», на цьому зростання цін зовсім не зупиниться.

На думку індустріального експерта Сергія Куюна, вже в недалекому майбутньому цінники на АЗС накинуть ще приблизно по одній гривні до актуальної вартості. Хоча і в перспективі подорожчання може досягти півтори гривні. Причин для такого зростання аналітик бачить дві – світовий ринок і валютна нестабільність.

Наприклад, з жовтня по листопад котирування по бензину виросли на 10% (+ 70 $) до 627 доларів за тонну. Схожа тенденція спостерігається і з дизельним паливом, котирування на яке підскочили на 25 доларів, до 534 доларів за тонну. Крім того, нервозності імпортерам додають різкі скачки курсів валют, через які вони змушені закладати максимальну ціну палива, щоб за результатами короткого часу не опинитися в збитку. У підсумку, єдиною стороною, яка на ділі розлучається зі своїми кровними, знову будемо ми – автомобілісти.

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть