Українські автомобілісти почали отримувати погрози від шахраїв

Записки, в яких зловмисники вимагають у столичних водіїв 500 грн, масово поширені на Голосіївському проспекті Києва. Притому ці гроші їм нібито повинні заплатити, інакше шахраї пошкодять автомобіль, повідомляє Autoconsulting.

Про це в Facebook написав журналіст Влад Антонов.

“Доброго часу доби! У поліцію звертатися безглуздо. Якщо ви не хочете, щоб на вашому авто вздовж кузова з’явилася глибока подряпина від гострого цвяха, то протягом доби внесіть суму 500 грн на номер мобільного рахунку +380682314829 з коментарем “Ваш держномер”. Якщо цього не станеться, найближчим часом вас чекає дорогий ремонт чотирьох або більше елементів кузова (від 15 тисяч гривень). Після здійснення платежу ви про нас забудете. Заробляємо погано, але чесно”, – йдеться в записці.

За словами Антонова, на Голосіївському проспекті багато таких попереджень.

Начальник прес-служби Головного управління Нацполіціі Київської області Микола Жукович підтвердив факт погроз. Він закликав водіїв фотографувати записки і надавати правоохоронним органам.

“Озвучується пряма загроза, і люди, які навмисно це роблять або навіть жартома, порушують закон”, – підкреслив Жукович.

Він додав, що серія подібних випадків сталася і в Київській області.

“Знімають державні номерні знаки і під двірниками залишають записку з реквізитами для перерахування коштів, натомість обіцяють повідомити, де знаходиться номер”, – зазначив Жукович.

За його словами, завдяки автовласникам. які звернулися в поліцію кількох аферистів вдалося затримати. При цьому Жукович попередив, що намагатися самостійно затримати аферистів небезпечно, оскільки вони можуть бути озброєні.


Не пропустіть