Скандальна розмітка: «Київавтодор» звинуватили у дискримінації

Столицю України хочуть розмалювати більше як на 30-мільйонів гривень. А точніше на — 34 мільйони 324 тисячі, —пише Експрес-онлайн. Саме на таку суму «Київавтодор» замовив послуги з нанесення у місті дорожньої розмітки.

Тендер оголосили у системі державних закупівель ProZorro та відразу ж потрапили у скандал. Фірми, які хотіли податися до участі у конкурсі, звинуватили чиновників у дискримінації учасників.

«В пункті 1.2.4 Додатку 2 до Тендерної документації встановлено наступну вимогу до Учасника: «Учасник повинен мати склад та виробничу базу на відстані не більше 20-км від Києва для підготовки виробництва та зберігання матеріалів (вказати адресу, надати опис та копію документу, який посвідчує право власності або право господарського відання на склад та виробничу базу, — заявив один із учасників.

— Вважаємо, що зазначена вимога Тендерної документації є дискримінацією за територіальним принципом, оскільки Замовником обмежено коло потенційних учасників процедури закупівлі шляхом встановлення вимоги про наявність складу та виробничої бази на відстані не більше 20-км від Києва». Тож цю вимогу замовнику довелося скасувати.

«В тендерну документацію буде внесено зміни», — повідомляє «Київавтодор». Загалом у столиці планують нанести більше двох тисяч кілометрів дорожньої розмітки.

Проаналізувавши минулорічні закупівлі «Київавтодору», бачимо, що минулоріч на це втратили 20 мільйонів 375 тисяч 347 гривень.

Джерело expres.ua

Не пропустіть