Цiни нa бeнзин рiзкo пiдскoчили

Різке підвищення цін на паливо зафіксовано в період з 21 по 27 травня в Рoсiї. Вартість бензину АІ-92 зросла до 42,21 рубля за літр. В Рoсiї за минулий тиждень (з 21 по 27 травня) різко зросли ціни на бензин, свідчать дані Московської паливної асоціації (МТА), оприлюднені в понеділок, 28 травня. Так вартість палива АІ-92 підвищилася на 90 копійок до 42,21 руб. за літр. Ціна бензину марки АІ-95 збільшилася на 88 копійок до 45,5 рубля.

Глава управління регулювання паливно-енергетичного комплексу та хімічної промисловості ФАС Дмитро Махонін заявив, що однією з причин різкого зростання цін на бензин є зниження нафтовими компаніями обсягів реалізації моторного палива на внутрішньому ринку, в тому числі на біржових торгах. Крім того, за кількома договорами були збільшені терміни відвантаження нафтопродуктів, що призвело до несвоєчасної поставки палива споживачам, зазначив він.

Через зменшення обсягів продажів нафтопродуктів Федеральна антимонопольна служба зробила попередження компанії “Роснефть”, на яку припадає найбільша частка скорочення обсягів продукції.

У повідомленні МТА також відзначається, що ціни на московських АЗС стрімко ростуть вже майже два місяці поспіль.

Джерело dw.com

Не пропустіть