Новий Mercedes викрали всього за 10 секунд (Відео)

Британські автовикрадачі змогли за лічені секунди розкрити автомобіль, що стояв на парковці біля будинку. А потім поїхати в невідомому напрямку.

Всю процедуру зняла камера зовнішнього спостереження, встановлена ​​перед входом. На записі видно, як зловмисник підходить до стіни і робить кілька рухів рюкзаком, в якому захований сканер, він же кодграббер. Цього було достатньо, щоб отримати код і відімкнути новенький Mercedes C-класу. Згодом відбувається неминуче – автомобіль змінює власника і зникає в ночі.

Успіху викрадачів сприяла близькість ключа, який весь час знаходився в приватному будинку на невеликій відстані від автомобіля. І, до речі, не варто звинувачувати виробника – безключевим доступом в наші дні обладнані машини багатьох марок і всі вони (або майже все) в більшій чи меншій мірі схильні до небезпеки злому і перехоплення коду. І не потрібно возитися з відмичками, як в древні часи.

Варіантів протидії злочинцям, оснащеним сканерами, бачиться кілька. По-перше, гараж – ну або парковка, якщо мова про власників нових «Мерседесів», що живуть в панельних дев’ятиповерхівки. Якщо ж ви живете в приватному будинку, буде незайвим класти ключі в металевий ящик, який екранує їх від сигналів ззовні. І сон буде міцнішим.

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть