Автовласникам доведеться більше платити

Кількість страхових випадків по автоцивілці в останні роки постійно збільшується. Так як даний вид страхування залишається найбільш затребуваним серед українських водіїв, а виплати за страховими випадками іноді перевищують дохід від внесків, в МТСБУ вже розглядається можливість підвищення тарифів по ОСАЦВ.

До 2019 року всі страхові компанії перейдуть на максимально допустимий законодавством страховий тариф, але навіть це не забезпечить 100-відсоткову компенсацію різкого збільшення розміру середнього збитку.

Так за 2015 – 2017 роки страхові виплати зросли на 35 – 40% від суми зібраних премій, що відбилося на прибутковості даного виду страхування.

Найбільш складне становище у великих страхових компаній, за якими даний показник у 2017 році становив 67,8%. Невеликі страхові компанії виплатили 48,7% від суми зібраних премій.

У зв’язку з цим, великі страхові компанії будуть використовувати крім діючих підвищувальних коефіцієнтів, ще додатковий, розмір якого буде залежати від збитковості компанії. Таким чином, збиткові компанії можуть істотно підвищити вартість страховки.

А ось компанії, які демпінгують і виплачують підвищені комісійні винагороди агентам, економлячи на виплати постраждалим, додаткового підвищувального коефіцієнта застосовувати не будуть. Допустимий розмір нового коефіцієнта поки що не повідомляється.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть