Покупці вживаних авто зіткнулися з аферою державного масштабу

В Україні практично кожен автолюбитель може стати жертвою хитрої афери, яка, втім, відома вже давно. Справа в тому, що останнім часом почастішали випадки продажу вживаних автомобілів-близнюків, пише autonews.ua.

Автомобілі-близнюки з’являються в нашій країні найчастіше з Європи. Зловмисники купують, наприклад, в Польщі або Німеччині недорогу машину, переганяють її в Україну, де перебивають номери і «оформлюють» документи. Природно, документи фальсифіковані. Таким чином «народжується» автомобіль-близнюк, який зовні абсолютно не можна відрізнити від оригіналу.

“Щасливий” власник автомобіля-близнюка їздить українськими дорогами, не підозрюючи, що скоро його безтурботне життя закінчиться. Воно закінчується тоді, коли співробітники правоохоронних органів під час перевірки помітять помилки в документах. Щодня в нашій країні виявляють кілька десятків таких машин-близнюків.

Тому ми рекомендуємо тим, хто хоче купити старий автомобіль, бути дуже уважними. Вас має насторожити той факт, що машина стоїть дуже дешево. Чому? Дізнайтеся це у продавця, і не забудьте завжди критично ставитися до отриманої інформації.


Не пропустіть