Українцям будуть перепродувати литовські «бляхи» нової якості

Автомобільна війна між США і ЄС отримала новий виток. Обмін «люб’язностями» у вигляді підвищених мит на товари, в тому числі і автомобілі, впливає на попит. Зокрема литовці кинулися скуповувати автомобілі і мотоцикли із США.

«Звичайно, є тривога, тому тепер ми і купуємо наповну. Важко сказати, як це буде насправді, і ми на це не вплинемо. Перш за все, Дональд Трамп повинен збільшити імпортні податки на транспортні засоби з Європи, – він говорив про це не один раз. Як тільки це буде зроблено, цілком ймовірно, що ЄС автоматично зробить те ж саме. Тоді виникне проблема», – заявив Аурімас Юрчюс, керівник Асоціації імпортерів і продавців моторних транспортних засобів з США.

Крім того, литовці на порозі податкової реформи, яка, цілком можливо, принесе підвищену ставку ПДВ на потужні вживані автомобілі з-за кордону. Тому багато покупців прагнуть купити авто саме зараз.

Відзначимо, що Литва – одна з країн, з яких в Україну масово завозять «євробляхи». На литовський ринок такі автомобілі нерідко потрапляли з Німеччини. Тепер, цілком ймовірно, що литовські «бляхи» перетворяться на заокеанські.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть