Отримають дірку від бублика: в Раді звернулися до власників єврономерів

Верховна Рада України не піде на радикальні поступки власникам авто на єврономерах.

Про це заявив народний депутат від “Народного фронту” Олександр Кірш. За його словами, народні депутати підтримали умови власників авто на єврономерах, прийнявши в першому читанні законопроекти № 8487, 8488. При цьому нардеп переконаний, що в Україні автомобіль перш за все предмет розкоші.

“Зовсім не обов’язково, щоб у кожного українця була машина – це предмет розкоші. По-друге, та сума, про яку домовилися – це продукт складного компромісу, на який зважилися і в Міністерстві фінансів. Трохи відійдемо убік від цього компромісу і нічого зовсім не приймуть. Не буде зниження акцизу в 3-4 рази, яке зараз є”, – заявив Кірш.

Нардеп підкреслив, що будь-які акції протесту по темі евроавто не мають під собою народну підтримку.

“Третє, якщо Закарпатська обласна рада не може утримати народ, то це його проблеми і потрібно міняти таку обласну раду. Четверте, ці всі акції не йдуть від народних глибин. Це ті шахраї, яких не влаштовує навіть нове зниження в 3-4 рази, це не є протест тих, кому нічого їсти. Коли протестують через автомобілів, це не протест голодних, а тих, хто вже починає біситися з жиру”, – емоційно сказав Кірш.

Далі нардеп розкритикував і саму ідею ввозити в Україну підтримані авто з Європи.

“Ось ці гасла “кожен українець має право на дешеве авто” – найчистіший популізм. Українець повинен мати можливість купити дороге авто, а мати дешеве – так для цього достатньо зниження акцизів в 3-4 рази. Але перевищують вони по тим авто, які на 15 років і більше, що загрожує громадському руху. Таких не повинно бути, і в Європі їх немає. Нехай скажуть спасибі, що у нас вони не заборонені”, – пояснив Кірш.

Також він додав, що в разі відсутності підтримки законопроектів Мінфіном, їх не приймуть: “Ми і так знизили досить. Єдиним результатом цього буде те, що Мінфін не підтримає закон. В такому випадку Блок Петра Порошенко не проголосує закон. Отримають в результаті вони дірку від бублика, це їм потрібно пояснити”.

Джерело obozrevatel.com

Не пропустіть