Пішоходам заборонили говорити по телефону під час переходу вулиці

Уряд Литви затвердив зміни до Правил дорожнього руху: пішоходів, які розмовляють по телефону під час переходу вулиці, будуть штрафувати на суму від 20 до 40 євро.

Крім використання мобільних телефонів під час переходу через дорогу пішоходам забороняється здійснювати будь-які дії, що могли б відволікати увагу від ситуації на дорозі. За ці правопорушення в адміністративному кодексі Литви передбачений штраф в розмірі 20-40 євро. Сума штрафу за перше правопорушення може бути зменшена до 10 євро.

Крім того, водії повинні будуть пропускати пішохода, який тільки встав на пішохідний перехід або «стоїть біля краю проїзної частини і очікує можливості вступити».

Як говориться в роз’ясненнях до постанови литовського уряду, ці заходи вводяться з метою підвищення безпеки пішоходів, на частку яких припадає п’ята частина всіх смертельних випадків на дорогах Литви. У 2017 році на дорогах Литви смертельні поранення отримали 68 пішоходів, а за вісім місяців цього року – 42 пішохода. З них 13 осіб збили на пішохідних переходах.

Джерело autobattle.club

Не пропустіть