«ЗупиниЛося»: скандал з «героями парковки» в Києві отримав продовження (Відео)

Правоохоронні органи повинні перевірити законність перебування на території України групи азербайджанців, які в центрі Києва погрожували розправою активістам громадської ініціативи «ЗупиниЛося».

Про це заявив в ефірі ObozTV екс-начальник слідчого управління СБУ генерал Василь Вовк, коментуючи погрози активістам, які боролися з незаконним паркуванням. За його словами, поведінка будь-якої особи, незалежно від національності, має бути адекватним.

«Перше, що я б зробив, це перевірив би законність перебування цих людей на території України, оскільки ми знаємо факти з тим же депутатом, якого побили (Мустафа Найєм – ред.). Потім виявилося, що не всі з цих людей мають право на проживання в Україні», – зазначив Вовк.

Генерал також прокоментував погрози на адресу активістів «приставити зброю до голови».

«Приставлений пістолет до голови – це вже ознака загрози позбавлення життя. Є всі підстави затримати цю особу, доставити у відділення і з’ясувати, чи є у нього зброю, наскільки вона законна, наскільки реальними були загрози. Мені здається, загрози не були реальними, але давайте виходити з того, що якщо один з тисячі випадків буде реальною загрозою, ми несемо відповідальність», – пояснив він.

Вовк також оцінив дії активістів, які приклеїли порушників правил парковки на лобове скло плакат «Лосі на дорозі».

«Давайте будемо відвертими, з правової точки зору, наклейка на скло – це дотик до майна, яке належить іншій особі. У цьому випадку вони повинні були показати плакат «Лосі на дорозі», викликати дорожню поліцію, і разом з нею оформити порушення», – додав він.

Джерело obozrevatel.com

Не пропустіть