Гройсман зробив гучну заяву щодо українських доріг

Серйозний розвиток економіки неможливий без якісних доріг, від злагодженої роботи автомобілістів залежить стан та розвиток чи не кожної сфери народного господарства.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітання до Дня автомобіліста і дорожника, повідомляє Урядовий портал.

“Від злагодженої роботи автомобілістів залежить стан та розвиток чи не кожної сфери народного господарства, а автодороги є його справжньою нервовою системою. Упевнений, що без якісних доріг серйозний розвиток економіки неможливий, адже транспортні перевезення є основою сфери матеріальних відносин”, — зазначив керівник уряду.

Гройсман нагадав, що уряд розпочав наймасштабніше в історії новітньої України будівництво доріг і формує загальнонаціональну стратегію розвитку дорожньої галузі. Зокрема, вводяться сучасні норми будівництва доріг за найкращими світовими зразками для того, щоб нові українські автошляхи були якісними і безпечними. За будівництвом здійснюється безпрецедентний контроль, що гарантує виконання робіт за найвищою якістю та відповідальність за халатне ставлення до роботи чи будь-які корупційні дії.

Крім того, зауважив Прем’єр-міністр, запроваджується нова система контролю за безпекою на дорогах. Йдеться, зокрема, про автоматичну систему відеофіксації, яку вже почали використовувати.

“Наша мета – знизити рівень смертності на дорогах та зробити українські автошляхи безпечним місцем. Здійснювані нами заходи дадуть змогу значно підвищити рівень безпеки учасників дорожнього руху та рівень культури водіння”, – переконаний глава уряду.

Він висловив упевненість, що вміння та навички фахівців дорожньої галузі із застосуванням сучасних нових технологій будівництва сприятимуть створенню у короткий строк потужної і розгалуженої мережі автомобільних доріг нової якості, які відповідатимуть усім сучасним критеріям комфорту і безпеки.


Не пропустіть