Українські військові можуть пересісти на машини вітчизняного виробництва (Фото)

В умовах введення воєнного стану в Україні знову актуалізувалася необхідність модернізації військової техніки, яка використовується на передовій. Армія потребує заміни старого радянського транспорту сучасними зразками українського виробництва. Про це заявляють у прес-службі корпорації «Богдан».

«Через посилення російської агресії знову стала нагальною потреба замінити транспортні засоби часів СРСР і фактично виробництва Росії, які досі використовуються на фронті нашими підрозділами. Вони потерпають від численних поломок та незручностей, оскільки ці засоби морально й технічно давно застаріли. Це неприпустимо в умовах ведення війни та постійної ескалації напруги країною-агресором. Тож радянські машини потрібно замінювати технікою саме українського виробництва, яка створюється у кооперації із військовими відповідно до їхніх реальних потреб», – зауважили у «Богдані».

У компанії нагадують, що військова техніка Черкаського автозаводу «Богдан Моторс» має попит серед військових, пройшла випробування та постійно модернізується згідно з побажаннями ЗСУ. Потужності підприємства готові до збільшення замовлень від Міноборони та задоволення потреб армії.

Зокрема, військові вже користуються вантажівками підвищеної прохідності «Богдан 6317», які поступово замінюють у війську застарілі радянські «Урали» та «ЗіЛи». Ці багатоцільові автомобілі обладнані потужними шестициліндровими дизельними двигунами з турбонаддувом, потужність яких становить 280 к.с. Вони здатні розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і можуть перевозити 50 осіб у відповідно обладнаному для цього кузові.

Також корпорація «Богдан» цього листопада достроково виконала контракт на виготовлення і постачання санітарних автомобілів «Богдан 2251» Збройним силам України. Ця техніка призначена для вивезення поранених та подальшої евакуації до медичних лікувальних закладів.

Багатоцільові позашляховики «Богдан 2351» можна побачити у найгарячіших точках районів проведення Операції Об’єднаних сил. Вони покликані замінити радянські УАЗи на усіх без винятку ділянках армійської служби. Ця машина має двигун потужністю 143 к/с.

Крім того, «Богдан» має можливість постачати до Армії бронеавтомобілі «Барс-8» з шасі підвищеної прохідності, колісною формулою 4×4 та 6,7-літровим турбодизельним двигуном. Ця техніка має протимінний і балістичний броне захист, системи забезпечення життєдіяльності екіпажу, засоби зв’язку та навігації, прилади нічного та денного спостереження та інше важливе для військових оснащення. На базі цього автомобіля було створено український 120-мм мобільний мінометний комплекс «Барс-8ММК».

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть