Як виглядає кладовище автомобілів Lada в Британії (Фото)

У мережі були знайдені знімки одного дуже цікавого місця. Судячи з фотографій – це справжнє автомобільне кладовище марки Lada. Що ж такого примітного може бути в купі металобрухту? Принаймні те, що знаходиться поле з кинутими авто зовсім не на пострадянському просторі, а в Великобританії, передає Хроніка.інфо.

В одному з автомобільних співтовариств популярної соціальної мережі Facebook з’явилася незвичайна добірка фотографій, зроблена жителем Великобританії Джеймсом Смітом. На знімках автомобільне кладовище, яке дуже сильно нагадує ті, що можна побачити на вітчизняних просторах. Абсолютна більшість машин, які знайшли в цьому місці свій останній притулок, відносяться до марки Lada. Але найголовніше полягає в тому, що це місце знаходиться у Великобританії.

Фотограф пояснив, що залишки старих радянських автомобілів знаходяться на приватній ділянці. Тут трапляються і машини інших марок, в тому числі і не російського виробництва. На жаль, Джеймс Сміт не став вказувати точно місце розташування даного поховання відпрацьованих своє автомобілів.

Цікаво і те, що, за словами автора фотографій, побачене їм місце – не зовсім звалище, а в деякому роді музей. Все тому, що власник цього металобрухту не збирається з ним розлучатися, незважаючи на відверто сумний стан більшості авто. Досвідчений автомобіліст може знайти на цих фотографіях моделі ВАЗ-2101, 2102, 2104 і 2107. Всі машини мають праве кермо.

Волзький автозавод почав експорт автомобілів до Великобританії в 1974 році. На території цієї країни вони реалізовувалися під імпортною назвою Lada. За збут відповідало підприємство Avtoexport. Пік продажів припав на 1988 рік.


Не пропустіть