В Україні істотно подорожчає «автоцивілка»

Поліси автоцивілки ось-ось подорожчають. У Нацкомфінпослуг затвердили проект змін до коефіцієнтів, якими керуються страхові компанії при розрахунку вартості полісів ОСАЦВ.

Документ передали на узгодження в профільні міністерства і відомства, і орієнтовно в березні 2019 року він має запрацювати, пише ТМ.

Базова ставка автоцивілки не зміниться. Поміняються тільки коефіцієнти і розміри страхових сум. Так, наприклад, Нацкомфінпослуг хоче збільшити на 30 тис. грн суму максимальних виплат майнових збитків. Чиновники також пропонують збільшити коефіцієнт для авто без реєстрації в Україні та зменшити його при покупці електронного полісу. В принципі, цілком логічне рішення.

В цілому в 2019 році поліси ОСАЦВ в нашій країні подорожчають на 20-30%, з урахуванням нововведень Нацкомфінпослуг і політики страховиків. Такої думки дотримується В’ячеслав Черняховський, голова асоціації «Страховий бізнес». Він вважає, що в нинішньому році приблизно на 30% збільшаться і максимальні розміри виплат постраждалим.

Черняховський впевнений, що без підвищення вартості автоцивілки не обійтися. Від цього залежить не тільки нові страхові суми, але і якість самої послуги.

Що ж стосується КАСКО, то в 2019 році його ціна не знизиться, адже вона залежить від ціни нових автомобілів і політики банків. Страховики просто запропонують автомобілістам більш сучасні методи страхування.


Не пропустіть