“Укравтодор” зробив важливе попередження українським водіям

У понеділок, 28 січня, Правобережжя, Київ і Київська область оповиті туманом. Водіїв попередили, що видимість на дорогах становить 200-500 м, це – I рівень небезпеки (жовтий). Раніше повідомлялося, що в Укргідрометцентрі нинішню зиму в Україні назвали найбільш сніжною з 1961 року.

Тим часом в «Укравтодорі» повідомляють, що опади у вигляді короткочасного снігу спостерігалися в Харківській області. На решті території – без опадів. Середня температура повітря на більшій частині центральних, північних і західних областей від -6 до -14 ° С. На перевальних ділянках доріг без опадів. Температура повітря -3-9 ° С.

Повідомляється, що стан покриття на дорогах державного значення Волинської, Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької, Київської, Дніпропетровської, Сумської, Черкаської, Чернігівської, Кіровоградської, Миколаївської, і Вінницькій областях засніжений. На території Рівненської, Одеської, Донецької та Луганської областях виникла ожеледиця і сніжний накат.

Тим часом ресурс «сніголавинна ситуація в Карпатах» повідомляє, що станом на ранок 28 січня, на сл. Пожежевська температура повітря: -3,8 ° С, висота снігового покриву становить 53-149 см, сніг хуртовинний, нестабільний. А на сл. Плай температура повітря: -3,6 ° С, вітер: північний 10 м/с, пориви 12 м/с, туман, паморозь. Висота снігового покриву становить 49-103 см, сніг свіжий, пилоподібний, слабо і помірно закріплений.

Джерело fakty.ua

Не пропустіть