“Головне, щоб не завалився”: експерт порадив, як Україні вчинити з Кримським мостом

Аналітик вважає, що спочатку потрібно подбати про повернення півострова до складу України.

Політичний та економічний експерт Тарас Загородній висловив думку, що Україні необхідно знову зробити Крим частиною своєї території, а потім вирішувати проблеми з Кримським мостом.

Важливо, щоб міст витримав навантаження і не впав, тому що перекрита Керченська протока стане для акваторії морів катастрофою. Таку думку він висловив під час чату на Главреді.

“Дай Бог, щоб ми, в першу чергу, вирішили проблему з Кримом. А далі вже будемо думати, що робити з мостом. Головне, щоб цей міст не впав і не перекрив Керченську протоку. Це буде велика проблема для нашої економіки та екології морів”, – сказав експерт.

За словами Загороднього, конструкція моста дуже нестабільна, тому повноцінне залізничне сполучення Росія запустити по ньому не зможе.

“Я думаю, що Росія не запустить на цьому мосту залізничну гілку, тому що, швидше за все, міст нестабільний. Це – пряме підтвердження того, що Росія відновила поромну переправу Кубань – Керч. Вони самі бачать, що міст нестабільний. Головне – щоб міст не впав”, – підсумував аналітик.


Не пропустіть