Нову Hyundai Sonata офіційно розсекретили (Фото)

Седан восьмого покоління замаскувався під купе і ефектно розвиває фірмову мову дизайну.

Sonata сьомої генерації, яка поки ще перебуває в строю, з’явилася не так вже й давно – прем’єра відбулася в Південній Кореї в березні 2014 року. По ідеї зараз південнокорейська компанія повинна була представити рестайлінгову версію досить симпатичного седана, але замість цього оприлюднила зображення моделі наступного покоління, яку раніше приховувала від сторонніх очей.

Новинка осяє своєю появою Нью-Йоркський автосалон в квітні.

Про силові агрегати поки не повідомляється. З чуток, в номенклатуру озброєння увійде в тому числі наддувний 2,0-літровий бензиновий двигун, знайомий по інших моделях Hyundai-Kia. Насмілимося припустити, що технічні одкровення навряд чи можливі.

Зате дизайн … Судячи з усього, успіхи марки Kia на стилістичному терені нервували споріднений бренд, і він вистрілив “купеподібною чотирьохдверкою”, що фактично є серійним втіленням концепту HDC-1. Автомобіль зробили нижчим – довжина виросла на 45 мм, ширина збільшилась на 25 мм, а висота навпаки зменшилася на 30 мм.

Злі язики, звичайно, знайдуть, до чого причепитися і особливо сильного удару критики напевно завдадуть по “бумерангах” задніх фар, які нагадують задню оптику сучасної Honda Civic. Втім, з’єднуюча їх смуга додає оформленню корми оригінальності.

Цікаво, що корейці вивели підвіконну лінію на капот і в якості завершення використали світлодіодні денні ходові вогні, схожі на хромовані планки. Досить незвичайне рішення безперечно збільшить вартість ремонту в разі аварії, але краса вимагає жертв.

А що в салоні? Цифрова панель приладів, кнопкове управління режимами автоматичної коробки передач, в цілому приємний для ока дизайн і простір. Колісна база збільшилася з 2805 мм до 2840 мм, обіцяючи збільшення місця для ніг задніх пасажирів.

Всі подробиці ми дізнаємося в дні Нью-Йоркського мотор-шоу або трохи раніше. Світові продажі новинки почнуться в другій половині цього року.


Не пропустіть