За перевантаження грузового автомобіля виписали найбільший у світі штраф

В Америці поліцією штату Массачусетс був виписаний найбільший в історії вантажних перевезень штраф за відсутність у 16-вісного вантажного автомобіля, який здійснює транспортування негабаритного вантажу, дозволу на проїзд дорогами загального користування – повідомляє building-tech.org.

Штрафна квитанція на загальну суму $ 57 000 була виписана компанії «Bay Crane Northeast», яка перевозила масивний генератор. Вантажівка, що важить в 7 разів більше, ніж встановлено законом ліміт в 36 тонн, була помічена майже біля місця свого кінцевого пункту призначення. Її зупинили для перевірки документів після того, як вона знесла кілька стовпів електропередач, після чого з’ясувалося, що фірма-перевізник не має належної ліцензії на перевезення настільки габаритного, важкого і дорогого вантажу по звичайних дорогах між двома штатами.

Компанія зробила запит на отримання «дозволу», проте документ ще знаходився на розгляді, а автомобіль, не дочекавшись його, вирушив у дорогу. Ймовірно, керівництво компанії вирішило «проскочити на авось», однак, зовсім незрозуміло, на що вони розраховували, адже вантаж, за перевезення якого вони взялися, не можна було приховати, як «кота в мішку».

А попалися ці невмілі діячі через те, що вантажівка завдала матеріальних збитків, і мала намір продовжити рух через досить старий, і не розрахований на таку вагу, міст. Цілком ймовірно, що при переїзді через нього, максимум могла статися страшна аварія, мінімум – така дія призвело б до пошкодження мостової конструкції. Саме тому, автомобіль, навантажений «під зав’язку», і було вирішено зупинити співробітниками правоохоронних органів.

Заарештована вантажівка півтора тижні простояла на узбіччі дороги, перш ніж був знайдений законний спосіб доставки вантажу його власнику.

У підсумку, компанія-перевізник заплатила державі штраф у розмірі $ 57000, а також приблизно $ 5000 у вигляді різних мит, оплати годин роботи поліцейських, послуги евакуаторів і плати за штраф-майданчик. До всього іншого, продовжити доставку цього вантажу можна тільки за умови його супроводу поліцейським конвоєм (що теж є платною і не дешевої операцією), а також за умови оформлення страхового поліса на суму $ 25 млн.


Не пропустіть