В Україні хочуть заборонити дeякі види транспорту

Модернізація міської інфраструктури за допомогою нового електротранспорту – один із основних шляхів подолання проблеми загазованості великих населених пунктів в Україні. Про це йдеться у блогу прес-секретаря корпорації «Богдан» Сергія Красулі «Мобільність і екологічність: як сучасні тролейбуси можуть їздити без тролеїв», пише Твоя МАШИНА.

«На сьогодні у більшості з 460 міст держави переважають автобусні маршрути. Електротранспорт функціонує лише в 51 з них. Водночас із майже чотирьох тисяч зареєстрованих тролейбусів 67% вже вичерпали термін експлуатації і потребують заміни», – наводить він невтішну статистику щодо екологічного транспорту в Україні.

Він зазначає, що навала вживаних автівок та застарілий громадський транспорт вже призвели до перевищення норми шкідливих речовин у повітрі у 4-6 разів.

«Згідно з дослідженнями українських науковців, серед підлітків-мешканців середмістя – здорових істотно менше, ніж серед тих, хто проводить час у спальних районах з меншим транспортним потоком. Ці результати свідчать про нагальну необхідність зменшити кількість техніки, що не відповідає екологічним стандартам», – наголошує прес-секретар корпорації.


Не пропустіть