Пожежники втопили в басейні палаючу Tesla Model S (Фото)

До недавнього часу пожежникам було складно гасити палаючі електромобілі – за рахунок того, що батарейки в акумуляторі під час пожежі виходять з ладу повільно, одна за одною (добре відома нам ланцюгова реакція), машина могла горіти цілу добу, поки кожен елемент блоку живлення не перегорить. На щастя, нідерландським пожежникам вдалося розробити простий і реально дієвий спосіб гасіння електрокара, і ось тепер цей метод підхопили бельгійські колеги!

Приїхавши на виклик про займання Tesla Model S вогнеборці Антверпена відразу ж локалізували пожежу – автомобіль залили піною, а потім помістили в резервуар з водою, як колись поступили пожежні Голландії з BMW i8. Тільки так є 100-відсоткова ймовірність, що машина не загориться знову. Хоча у випадку з героєм цієї замітки це було вже особливо не важливо – автомобіль, на жаль, згорів повністю.

До речі, вогонь охопив Tesla, коли вона заряджала на фірмовій станції Supercharger – власник підключив автомобіль до зарядки, відійшов на кілька хвилин, а коли повернувся, то виявив, що електромобіль палахкотить разом з чарджером. Тепер владі і виробнику належить розібратися з тим, що сталося.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть