Затримали митника, який «кришував» ввезення євроблях

У Чернівецькій області поліція викрила осіб в організації міжнародної корупційної схеми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації. Як повідомили в прес-службі поліції, в схемі були задіяні митники, прикордонники і працівники митної служби іншої країни.

Корупційна схема була викрита і задокументована оперативниками Управління захисту економіки в Чернівецькій області Національної поліції, слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Хмельницький під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України, повідомили в поліції.

“… до організації протиправної діяльності причетні державний інспектор митного поста “Кельменці” Чернівецької митниці, прикордонники прикордонної служби “Мамалига” Чернівецького прикордонного загону та працівники митниці іншої країни. За безперешкодний перетин кордону іноземними громадянами, мета яких ввезення на територію України терміном до одного року транспортних засобів іноземною реєстрації (єврономерів) без проходження огляду, фігуранти вимагали неправомірну вигоду”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, правоохоронці задокументували численні факти отримання митниками та прикордонниками неправомірної вигоди.


Не пропустіть