В Індії з’явився цвинтар нових авто (Фото)

На цей час в Індії накопичилася величезна кількість непроданої техніки – щонайменше 500 000 легкових автомобілів і 3 млн двоколісних транспортних засобів. У зв’язку з цим 10 найбільших автовиробників країни змушені були тимчасово зупинити своє виробництво, і закрити дилерські центри.

Так, Mahindra Vehicle Manufacturing, підрозділ Mahindra & Mahindra, на період квітень-червень повністю припинив випуск своєї продукції. А лідер ринку Maruti Suzuki оголосив про закриття заводів на період з 23 до 30 червня. За словами виробників, вони знову почнуть випускати продукцію лише після розпродажу своїх складських запасів.

Опублікована аналітика засвідчила, що в період з квітня до травня в Індії спостерігалося величезне перевиробництво транспортних засобів, а травень виявився найгіршим місяцем з точки зору продажу за останні 18 років.

Цей продаж в Індії падає ось вже 11 місяців поспіль. Експерти стверджують, що причини падіння криються в підвищенні цін на авто. Законодавці вимагають від виробників оснащувати машини системами безпеки, допомоги водієві і очищення вихлопів, що, звісно, не може не позначатися на їхній вартості. Зокрема, за новими законами, що набрали чинності з 1 червня 2019 року, всі вироблені авто в Індії тепер повинні бути обов’язково обладнані подушками безпеки, системою попередження про непристебнуті ремені безпеки, і перевищення дозволеної швидкості. Також із жовтня 2019 року набирають чинності зміни до проведення краш-тестів і стандартів викидів. Ці норми змусили Maruti Suzuki оголосити про повне припинення з наступного року продажу дизельних автомобілів.

«Усі ці витрати в кінцевому підсумку виробники переклали на плечі покупців, а випуск дизельних авто може і зовсім припинитися», – заявив президент Tata Motors.

Цього місяця Індія втратила свій статус найшвидшої у зростанні економіки світу, а ріст її ВВП різко сповільнився. Через економічну кризу індійці вкрай неохоче розлучаються зі своїми кровними, передусім скоротивши великі покупки на кшталт автомобілів чи нерухомості.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть