Конфісковані суперкари віцe-прeзидeнта прoдaдyть з аyкцioнy (Фото)

Понад два десятки преміальних автомобілів, конфіскованих у віце-президента Екваторіальної Гвінеї, будуть продані на аукціоні в кінці цього року.

В кінці цього року аукціонний дім Bonhams виставить на продаж 25 розкішних автомобілів, конфіскованих в 2016 році у віце-президента Екваторіальної Гвінеї Теодоро Нгема Обіанга Манзі.

За попередніми даними, в гаражі “слуги народу” влаштувалися ексклюзивний Lamborghini Veneno і зібраний на замовлення Koenigsegg One: 1, а також McLaren P1, Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, LaFerrari, Aston Martin One-77 і Ferrari F-12. Повний список машин, які підлягають реалізації поки не розкривається.

Повідомляється, що чиновник надзвичайно багатий. Але при цьому протягом двох десятиліть піддавався жорсткій критиці за неправильне використання бюджетних коштів. Так, свого часу він володів маєтком у Франції вартістю близько ста млн. доларів, а також великою колекцією машин сегмента Luxury. Частина з них була вилучена в 2012 і 2016 роках.

Торги проходитимуть в Швейцарії і, за попередніми оцінками, лоти принесуть продавцеві не менше 13 мільйонів доларів. Всі виручені кошти підуть на соціальні програми в Екваторіальній Гвінеї.


Не пропустіть