Продемонстрували рідкісну версію Skoda Superb 1948 року (Фото)

Примірник автомобіля Skoda Superb 1948 повністю відновили і передали в музей чеського автоконцерну. Нагадаємо, перший випуск моделі відбувся ще в 30-х роках минулого століття.

У той час цей автомобіль був флагманом чеської компанії. Однією з найпопулярніших моделей стала Superb OHV, випущена в 1946 році. Збірку машини налагодили на підприємстві в чеському муніципалітеті Квасіни, але вже через 3 роки створення транспортних засобів призупинилося. За цей час інженера випустили майже 160 примірників цієї модифікації, один з яких (випущений в 1948 році) з’явився в музеї чеської компанії. Більш того, машину повністю реставрували, повернувши їй ідеальний стан, але на це пішло близько 3 років.

Фахівці, що реставрують автомобіль, детально вивчили архівні записи для з’ясування зовнішнього і внутрішнього вигляду моделі. Рідкісна варіація Superb OHV повернулася у власність Skoda лише в 1968 році. До первозданного вигляду машину не відновили, але вона все одно високо оцінюється фахівцями. Цей експонат простоїть в музеї чеського виробника до 1 вересня.


Не пропустіть