Багатостраждальний ЗАЗ знайшов вихід із кризи

Запорізький автозавод, щодо якої з 2018 року порушено справу про банкрутство, домовився з кредиторами про зміну черговості задоволення позовів. «УкрАвто», що володіє найстарішим українським автовиробником, вважає це хорошим знаком.

Договір з кредиторами став можливий після того, як частина нежитлового майна ЗАЗу продали на аукціоні. Гроші отримав «Укрексімбанк». Цьому банку Запорізький автозавод тепер винен 630,5 млн. грн.

Корпорація «УкрАвто» не коментує подробиці угоди. Повідомляється тільки, що продані приміщення, які не мають прямого відношення до виробничого циклу.

Угода з кредиторами – це, без сумніву, важливий крок для відновлення на ЗАЗі серійного виробництва легкових автомобілів. Нагадаємо, що метою введеної судом в квітні 2019 року якоїсь процедури санації є фінансове оздоровлення Запорізького автозаводу, щоб при цьому він зберіг можливості для виробництва легкових автомобілів.

Певні кроки в цьому напрямку вже зроблені. Тепер багато що залежатиме від корпорації «УкрАвто»: чи зуміє вона знайти інвесторів. У корпорації заявляють, що з потенційними партнерами вже досягнуто певних домовленостей. Головне, щоб влада України створили умови для залучення інвесторів.

Раніше повідомлялося, що на ЗАЗі будуть збирати білоруські вантажівки МАЗ. Локалізація складе більше 50%. Запорізький автозавод таким чином зможе зайти на новий для себе сегмент вантажівок.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть