Що треба мати з собою, вирушаючи на авто за кордон

Щоб подорожувати на авто потрібно зовсім небагато: хороший настрій і повний бак пального.

А як щодо поїздок за межі України? Щоб вона не закінчилась ще на прикордонному КП, ми підкажемо де дізнатись про ті документи, які знадобляться водієві та його автомобілю при перетині кордону й за межами України.

Справжній туризм – той, де ви дізнаєтеся щось нове. Наприклад, випробовуєте власні сили у сходженні на гору, чи досліджуєте місцеву екзотичну кухню, або ж знайомитесь з побутом, історією та архітектурою європейських країн, ще й милуючись при цьому чудовими краєвидами.

Несправжній туризм – це «на дачу» дизель-поїздом, як у варіанті з лопатою та саджанцями, так і з друзями, з в’язкою дров та торбиною наїдків і спиртного. Сюди ж можна віднести класичний морський відпочинок – коли ви, немов та сосиска для хот-дога на автозаправці, повільно смажитесь на сонці. Бо нічого нового тут ви не дізнаєтесь – хіба як на місцевому базарчику сказати «крем проти опіків».

Наприклад, для виїзду до Польщі (ми наводимо цю країну в якості першого прикладу, оскільки за інформацією від ДПСУ туди автомобільними пунктами пропуску прямує найбільша кількість «безвізових» подорожувальників), потрібно мати:

  • Національне посвідчення водія
  • Свідоцтво про реєстрацію ТЗ Знак «UA» на автомобілі
  • Страхування: внутрішню «автоцивілку» (запитають при поверненні) та Зелену карту
  • Номерний знак та ТЗ (звичайний, не індивідуальний).

Якщо авто не ваше по «техпаспорту», додатково потрібно оформити у сервісному центрі тимчасове свідоцтво про реєстрацію на ім’я водія.

Для авто, що перебувають у заставі як кредитне майно, потрібно отримати дозвіл від банку для виїзду машиною за межі України.

Джерело AUTO.RIA.com

Не пропустіть