Найпопулярніші вживані авто в Україні: марки, кольори, вид палива

За даними реєстрацій Головного сервісного центру МВС за перші 6 місяців 2019 року, наші співвітчизники ввезли з-за кордону майже чверть мільйона легкових вживаних авто! Цьому в перші місяці звичайно посприяли пільги на розмитнення євроблях – в січні зареєстрували 51,1 тис. авто, в лютому 84,7 тис., в березні 47,4, а потім ажіотаж зменшився і щомісячний ввезення іномарок наблизився до 20 тис.

ТОП-30 по маркам виглядає так:

Як бачимо в першу десятку вживаних авто, крім марок, що випускаються в Німеччині, змогли увірватися тільки Renault, Toyota і Hyundai. Воно й зрозуміло, адже ця країна є головним донором б/у авто, які потім мігрують на майданчики в Польщі, Литві, інших східноєвропейських країнах, ну а потім – і в Україні. Тому смаки німецьких автовласників дуже навіть впливають на цю картину, а імпорт американських авто поки відстає. Також 20% лідерів складають марки преміум класу, що говорить вже про смаки і прагненнях наших співвітчизників.

Тепер подивимося, які моделі виявилися в лідерах. ТОП-50 склали:

Перше, що кидається в очі, майже половина моделей свого часу ставали переможцями акції «Автомобіль року в Україні». Тобто коли ціна стає доступною, люди таки купують автомобілі своєї мрії. Як приклад, це VW Passat, Skoda Octavia і Superb, Mazda 6, Ford Mondeo, Hyundai Sonata, Toyota Camty.

Другий момент, це помітна кількість не тільки кросоверів (що вже звично), а ще міні- і мікро-венів, які будучи новими моделями практично не користувалися попитом в нашій країні, наприклад, Opel Zafira, VW Touran і Sharan, Renault Scenic і Espace, Ford Galaxy, Citroen С4 Picasso.

Цікаво, що в категорії «колір» з великим відривом домінують різні відтінки сірого! Далі йдуть чорний, синій і білий, потім майже з однаковим успіхом зелений і червоний.

По двигунах українці вважають за краще дизелі, таких машин майже дві третини, бензинові мотори складають 25% імпортованого БУ-автопарку, електромобілі 1%, а гібриди 0,6%.

Велика частина ввезених б / у авто має вік від 11 до 20 років, а пік популярності припадає на 15-17 років.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть