У МВС Білорусі похвалилися розкішним авто (Фото)

Можна сказати, що в Білорусі з’явився найбільш ексклюзивний міліцейський автомобіль. Вірніше сказати він з’явився ще 10 років тому, а в цьому році був відновлений в автогосподарстві УВС Вітебського облвиконкому, повідомляє офіційний сайт відомства.

Йдеться про розкішний седан Daimler Double Six 1991 року випуску, який, по суті, є побратимом Jaguar XJ12 третьої серії, що випускалася з 1979 по 1992 рр. Ця машина відрізняється від «ягуара» іншою довжиною крил, рифленою решіткою радіатора і, зрозуміло, емблемами. А ось характерна дизайнерська фішка – здвоєні круглі фари з проштамповування на капоті залишилися.

До речі, раритетне авто має під капотом рідний V-подібний 12-циліндровий двигун робочим об’ємом 5,34 л і потужністю 295 к.с., з максимальним обертовим моментом 432 Нм при 3250 об/хв. З ним машина має максимальну швидкість, вражаючу і сьогодні – 230 км/год. На висоті і гальмі – тут вони на всіх колесах дискові.

Спочатку розкішне авто обслуговувало білоруське представництво в Москві, а в 2009 році було передано патрульним в ДАІ Вітебська. Після п’яти років оперативної роботи машина стала в гараж і ось тепер, отримала друге життя.

До речі, в гаражі УВС Вітебська – це не перший раритет, хоча, без сумніву, найбільш розкішне авто. Тут також є ГАЗ-24, Москвич-408, ВАЗ-2101, а також мотоцикли БМВ-75К, «Урал» і «Іж». Скоро колекція поповнить Москвич-403.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть