На автомобільне паливо ввели нове спецмито

Представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус, повідомив, що впровадження спецмита на імпорт російського палива і паливної суміші не повине привести до зміни роздрібних цін. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

З 17 липня в Україні почали діяти спеціальні мита на імпорт з Росії дизельного палива і скрапленого газу. Представник президента наголосив, що Кабінет Міністрів рішуче прийняв постанову, що була введена у відповідь на розширення економічних санкцій.

З першого серпня мито на дизельне паливо, що поставляються через турбопровід, складе 3,75%, а з першого жовтня підніметься до 4%. На скраплений газ відповідно: 1,75% і 3%.

«Маржа трейдера буде приведена до звичайних ринкових рівнів. І відповідне рішення ніяк не вплине на роздрібні ціни на АЗС. Всі трейдери будуть в рівних умовах. Підвищувати ціни у одного окремого імпортера можливості не буде, тому що відразу буде йти конкурентну заміщення ресурсу з альтернативних джерел: Білорусь, країни ЄС (Литва, Польща), поставки морем тощо», – підкреслив Герус.

На думку Кабінету Міністрів подібні дії додадуть в казну близько двох мільярдів гривень на рік, але на реальну ціну в роздробі це ніяк не повинно позначитися.


Не пропустіть