Стали відомі всі подробиці про гібридний кросовер від Opel

Opel продовжує дивувати автолюбителів своїми новинками. Довгий час ходили чутки про те, що компанія працює над потужним електричним кросовером. В Opel не розповідали про проект, проте в мережі з’явилася наступна інформація: кросовер Grandland X Hybrid 4 з’явиться на дорогах вже у 2020 році. В особливостях цієї новинки вирішив розібратися Avto.pro.

Grandland X як частина програми електрифікації

Представники Opel розповіли, що новий кросовер повинен стати частиною програми електрифікації «PACE!». Головною метою програми є зниження викидів CO2. Гібридний Grandland X буде відповідати суворому екологічному стандарту Euro 6d-TEMP. В офіційних джерелах з’явилася інформація про ряд важливих особливостей моделі:

  • Під капотом розташований чотирициліндровий бензиновий силовий агрегат об’ємом 1,6 літра з безпосереднім уприскуванням. Також є адаптована під гібридний привід турбіна, що відповідає вищезгаданому екологічному стандарту;
  • Електропривод включає два електромотори потужністю по 109 к.с. Перший працює в тандемі з 8-ступінчастою коробкою-автоматом і відповідає за обертання передніх коліс. Другий електромотор обертає задні колеса, працюючи з диференціалом. Ємність акумулятора становить 13,2 кВт * год;
  • Кросовер оснащений системою рекуперативного гальмування, за допомогою якої при гальмуванні поповнюється заряд батареї. Водій може виставити режим «Рекуперація за потребою», що позбавить від потреби натискати на педаль гальма. Надалі маніпуляцій з педаллю акселератора буде достатньо.

Бензиновий двигун буде включатися в роботу при русі на середній або високій швидкості. В Opel відзначають, що для переміщення на низьких швидкостях доцільно підключати лише електропривод. На електричній тязі новий Grandland X зможе пройти 50 кілометрів (результат циклу WLTP). Запас ходу по вимірювальному циклу NEDC становить 60 кілометрів, що дорівнює середній дистанції поїздки по місту.

Додаткові функції

Новий Grandland X Hybrid 4 оснащений функцією перевірки стану авто Opel Connect. Система здатна аналізувати інформацію про дорожній стан і в разі потреби зможе викликати рятувальників. При спрацьовуванні подушок безпеки або натяжителей ременів Opel Connect запускає екстрений виклик. Це може зробити і водій, натиснувши спеціальну кнопку.

Що стосується питання підзарядки гібридного кросовера, то проект Free2Move повинен охопити значну частину країн Євразії. В рамках проекту водії отримають доступ до 85 тисяч зарядних станцій. У компанії відзначають, що власники Grandland X Hybrid 4 також отримають широкий доступ до комплектуючих для ремонту, які можна буде придбати в офіційних дилерів. Эксперты доповнюють, що купувати запчастини для ремонту авто краще на спеціалізованих онлайн-платформах, таких як Avto.pro. Тому що саме там можна знайти кращий варіант за найвигіднішою ціною. Згідно з словами представників концерну, проблем з ремонтом інших електрифікованих моделей Opel також не виникне.


Не пропустіть