Уряд підготував неприємний сюрприз власника автомобілів на дизелі і газі

Українська влада приготувала водіям неприємний сюрприз відразу після закінчення виборів до Верховної Ради.

Йдеться про підвищення ціни на паливо, яке знову зробить машину розкішшю, а не засобом пересування.

Правда варто відзначити, що в першу чергу постраждають ті, хто їздить на газу і на дизелі. За словами експертів, подорожчання пов’язане в першу чергу з тим, що на паливо, яке поставляють до нас з Росії, буде запроваджено мито.

Заява про те, що паливо може значно подорожчати зробили в одній з найбільших компаній-імпортерів палива в Україну. Керівництво Wexler заявило, що ціни на їх продукцію зростуть на 3,75%, в разі якщо Україна все-таки введе санкції проти Росії, а точніше спецмито.

Відповідно до заяв українського уряду, раніше таке мито була необхідне для того, щоб знизити маржу трейдера-імпортера. Політики запевняють, що маржа значно перевищує ринковий рівень. У свою чергу пізніше, в українському уряді заявили про те, що подібні розрахунки є некоректними, а також що вони були зроблені засновуючи на помилкових даних.

У компанії Wexler на подібні заяви відповіли досить різко, при цьому підкресливши, що, з огляду на нинішню ситуацію на ринку, такого поняття як “надринкова” щодо маржі на дизельне паливо не було і не може бути апріорі, тому що воно транспортується трубопровідним транспортом.

Експерти стверджують, що судячи з останніх подій з “класичними” видами палива ідея придбання електрокарів стає значно популярнішим серед багатьох українців. Так, в автомобільній галузі заявляють, що за останні кілька років попит на автомобілі з електродвигунами істотно зріс, а одним з найпопулярніших електромобілів став Nissan Leaf.

Джерело akcenty.com.ua

Не пропустіть