Експерти і будівельники називають революційним Указ Президента про підвищення якості доріг

Революційним і дуже актуальним назвали представники будівельних та експертних організацій Указ номер 529/2019, підписаний Володимиром Зеленським 19 липня

Представники Національного експертно-будівельного альянсу (НЕБАУ) і FIDIC (Міжнародної Федерації інженерів-консультантів) звернули увагу на те, що це один з перших указів, підписаних Президентом України. “Це говорить про те, яке значення мають для країни якісні дороги”, – зазначив Віктор Лещинський, глава НЕБАУ. “Проект реконструкції країни, який давно назрів, потрібно починати саме з доріг – і це буде всенародним проектом”, – додав він.

Єдиний і повноважний представник FIDIC в Україні Яна Щигурова вже підписала 24 липня Меморандум про співпрацю з Держагенством “Укравтодор”. “Ми повинні прорахувати всю систему і конкретні кроки реалізації Указу”, – заявила пані Щегурова. “До цих пір такі документи готували чиновники, найчастіше дуже далекі від будівництва”, – зауважила вона.

Під час обговорення подальших дій щодо поліпшення якості доріг, особливу увагу звернули на підготовку незалежних інженерів-консультантів, адже саме про них йдеться в указі Президента. Сертифікованих фахівців вже почали готувати з грудня минулого року в Інституті інноваційної освіти при КНУБА. “Наші сертифікати – державного зразка, вони приймаються і за кордоном, вони внесені до держреєстру,” – зазначив Олександр Никитюк, керівник ІІО при КНУБА.

“Бізнес, зайнятий у сфері дорожного будівництва, проведе на початку серпня свій круглий стіл і затвердить” дорожню карту “виконання президентського указу”, – заявив Артем Гриненко, президент Всеукраїнської дорожньої асоціації.

Нагадаємо, 19 липня Володимир Зеленський підписав Указ номер 529/2019 “Про підвищення якості доріг”. У ньому йдеться про залучення на конкурсній основі незалежного інженера-консультанта в сфері дорожнього будівництва (FIDIC) на етапах закупівель, виконання робіт, гарантійного обслуговування будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг.

Джерело depo.ua

Не пропустіть