Популярність електромобілів може спровокувати нову глобальну проблему

З огляду на те що автовиробники нарощують виробництво електромобілів, в найближчі кілька років може виникнути дефіцит матеріалів, які використовуються для випуску акумуляторів.

Про це повідомляє mind.ua із посиланням на CNBC.

Під найбільшими ризиком знаходяться літій, кобальт та нікель. Аналітики прогнозують збільшення попиту на електрокари протягом наступних кількох десятиліть, але вказують на обмеження для виробництва металів.

Наразі, за даними аналітиків, поставок літію, кобальту та нікелю достатньо для задоволення попиту. Однак короткотермінові ціни на ціни метали на ринку впали.  І це стане стримуючим фактором для виробників від збільшення пропозиції для задоволення майбутнього попиту.

Директор з досліджень Wood Mackenzie Гевін Монтгомері наголосив, що в найближчі роки на тлі збільшення кількості випуску електромобілів попит на метали ростиме настільки швидко, що постачальники можуть за ним не встигнути.

Телеканал підкреслює, що на Землі існує обмежена кількість літію, кобальту та нікелю, і тому їх може не вистачити для задоволення майбутнього попиту.

В 2018 році світові продажі електрокарів зросли на 64% у порівнянні з 2017 роком, повідомляє  база даних EV-volumes.com.

Аналітики вважають, що попит продовжить зростати і до 2025 року складе 7% від загального продажу легкових авто. До 2040 року ця цифра досягне 38%.

Незважаючи на прогнози скорочення поставок нікелю, літію та кобальту, очікується, що глобальних поставок графіту та марганцю, двох інших металів, необхідних для акумуляторів електрокарів, буде достатньо.


Не пропустіть