У Зеленського вирішили нанести удар по Керченському мосту

Представник президента в АР Крим Антон Кориневич підтвердив, що в планах Кабміну – посилити покарання для компаній, які причетні до незаконного будівництва Керченського мосту.

Про це він розповів в інтерв’ю сайту “Сьогодні”.

Він зазначив, що в України не було можливості запобігти будівництво мосту.

“З фактичної точки зору, на жаль, ми дійсно говоримо про те, що РФ тимчасово контролює окупований український Крим. Тому в України справді не було можливості не допустити будівництва так званого “кримського мосту”. З іншого боку, ми знаємо про те, що в правоохоронних органах, у прокуратурі АРК, відкрито кримінальне провадження щодо незаконності будівництва цього мосту, зокрема нанесенні шкоди екології акваторії Чорного і Азовського морів. І ми також знаємо про притягнення певних закордонних компаній до будівництва цього мосту”, – сказав Кориневич.

Водночас представник президента вважає, що необхідно запитання кримських санкцій обговорити дуже серйозно на рівні України, можливо, внести зміни в законодавство: наприклад, “про притягнення до відповідальності за невиконання санкцій, щоб західні партнери розуміли, що Україна буде реагувати на такі речі”.


Не пропустіть