Названі найпопулярніші в Україні мотоцикли

Мотосезон у розпалі й Аналітичний Центр AUTO.RIA дослідив, як готувались до нього українські мотолюбителі та які мотоцикли можна зустріти на українських трасах цього літа.

З початку року на AUTO.RIA з’явилось 33 000+ одиниць двоколісної мототехніки з пробігом. Половина від цього числа випадає на 10 найпопулярніших стилів мотоциклів. Найбільше користується попитом класичний стиль — з початку року мотолюбителі придбали 1,2 тисячі таких мотоциклів з пробігом. Найближчий переслідувач «класики» спортивні байки — з початку року свого покупця знайшла тисяча одиниць такої техніки.

Сезонність притаманна всьому українському авторинку, проте у випадку з двоколісним транспортом вона відчувається ще більше. Найбільш жвава торгівля з квітня по червень — саме в цей період спостерігається максимальна кількість продажів по кожному типу мотоциклів.

Якщо розглядати співвідношення пропозиція/продажі, то за цим показником лідирують позашляховики (ендуро) та круїзери, відсоток продажів яких складає 39,9% і 39,5% відповідно. Найслабшим попитом користуються пропозиції про продаж мотоциклів з коляскою — 22,6%.

У розрізі брендів видно беззаперечну гегемонію японських марок. ТОП-5 за кількістю продажів повністю зайнятий вихідцями з Японії. За лідерство ж сперечаються Yamaha та Honda, що з солідним відривом випереджають найближчих переслідувачів.

Серед найдорожчих мотоциклів, що змінили власників напередодні сезону-2019, пальма першості у Ducati Panigale V4S. За нього щасливому мотолюбителю довелось заплатити майже $49,5 тис.

Серед нових мотоциклів, що цього сезону вперше виїхали на трасу, найчастіше зустрічається модель Viper V. Саме її найчастіше переглядали і саме вона залучила найбільше дзвінків покупців до салонів.


Не пропустіть