Сім явних ознак того, що пора міняти автомобіль

При правильному і своєчасному технічному обслуговуванні автомобіля можна збільшити термін його експлуатації. Але одного разу все одно настає момент, коли доводиться розлучитися зі своїм старим авто, щоб купити нове. Є ознаки, які досвідченому водієві вкажуть на те, що машину пора міняти.

1. Витрата пального

Вартість палива постійно зростає. Одночасно з цим автовиробники випускають нові моделі з більш економною витратою пального. Якщо з’явилася нова економна модель, то це привід задуматися про її покупку.

2. Закінчення терміну дії гарантії

Різні автовиробники пропонують різний термін гарантії на свої автомобілі. Зазвичай це від 2 до 5 років. Гарантія – один з головних аргументів на користь нового автомобіля. На жаль, кожен автомобіль рано чи пізно ламається, і тут згадуєш про гарантію. Якщо гарантії немає – доводиться самому сплачувати за запчастини і ремонт. А це буває деколи дуже дорого. Тому закінчення гарантійного періоду – привід подумати про нове авто.

3. ДТП

Деякі автомобілісти вважають за краще відразу ж продавати автомобіль, що побував в серйозному ДТП, навіть не ремонтуючи його. Вони побоюються, що після ремонту у «битої» машини будуть якісь приховані дефекти, що збільшує ризик нової аварії.

4. Вік автомобіля

Старі автомобілі можуть доставити своїм власникам більше клопоту і грошових витрат, ніж користі. Чим старше машина – тим частіше вона ламається. Звичайно, є автомобілі надійних, перевірених брендів, але і вони рано чи пізно ламаються.

5. Знижки та акції

Зараз автовиробники і дилери приваблюють покупців різними знижками та акціями. Іноді завдяки цьому можна вигідно купити нову модель. Це хороший привід задуматися про зміну машини.

6. Зміна складу родини

Поповнення в родині може стати причиною покупки нового, більш місткого і безпечного автомобіля. Автовиробники випускають різні «сімейні» моделі, оснащуючи їх сучасними системами дитячої безпеки.

7. Зміна статусу

Вас підвищили на посаді? Вас прийняли на престижну, відповідальну і високооплачувану роботу? Не будете ж ви в такому випадку їздити на роботу на б / у авто, який вже давно пора замінити? Нова робота і посада – привід для покупки автомобіля, відповідного вашому новому статусу.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть