Названо найбільш несподіваний штраф, який може отримати водій

Взимку це вже звичайна практика: включити двигун, потім пічку і залишити машину, поки вона не нагріється належним чином. Влітку все частіше вдаються до того ж методу з кондиціонером, але в Європі є закон, який забороняє автомобілі залишати стояти з заведеним двигуном.

Температуру понад 35 градусів взагалі витримати, перебуваючи в салоні, неможливо. Принаймні, перші кілька хвилин, поки з кондиціонера не почне дути прохолодне повітря. Щоб відразу сісти в охолоджений автомобіль, багато водіїв заводять двигун перед тим, як сісти всередину, включають кондиціонер і чекають. Однак це не тільки невиправдана шкода навколишньому середовищу, а й порушення нормативних вимог.

Пункт 30 Закону про дорожній рух говорить: «При використанні транспортних засобів забороняється виділяти зайвий шум і вихлопні гази, яких можна уникнути, і, зокрема, забороняється надмірно експлуатувати двигуни і занадто голосно ляскати дверима транспортного засобу».

Тобто коден, хто запускає двигун стаціонарного транспортного засобу тільки для того, щоб нагріти або охолодити автомобіль, теоретично порушує закон. Штраф за таке правопорушення становить 10 євро.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть