Юристи розповіли про неправомірний штраф

Якщо несправність габаритних вогнів автомобіля виникла під час руху і водієві про це не було відомо, то поліція не має права його штрафувати. Про це розповіла юридична компанія «Дорожній Адвокат».

Як знають усі водії, перед початком поїздки слід переконатися, що автомобіль справний. Забороняється рух автомобіля в темний час доби, якщо у нього не горять задні ліхтарі.

Керування автомобілем в темний час доби з несправними габаритними вогнями тягне в перший раз штраф в розмірі 340 грн., А при повторному такому правопорушенні – позбавлення прав на термін до 6 місяців.

Українські водії, яких поліція штрафують за несправні габаритні вогні, не знають, що при деяких обставинах вони можуть цього уникнути. Поліція не повинна штрафувати, якщо несправність габаритних вогнів виникла під час руху і водієві про це не було відомо. Правоохоронці в цьому випадку повинні тільки вимагати від водія на місці ліквідувати несправність.

Автомобілісту потрібно довести, що перед початком поїздки габаритні вогні були повністю справні. Як це зробити? У цьому йому допоможуть, наприклад, камери відеоспостереження.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть