Зеленський дав нову обіцянку власникам “єврономерів”

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в Черкаси, представники користувачів авто на європейській реєстрації змогли домовитися про проведення круглого столу з питання розмитнення таких авто і перенесення термінів, коли поліція почне штрафувати порушників Митного Кодексу.

Зеленський вже не перший раз висловлюється з приводу штрафів за використання “євроблях” в Україні. Раніше він давав зрозуміти, що це питання вирішить вже нова Верховна Рада. Однак, вона не встигне це зробити до 22 серпня, коли у поліції з’явиться можливість штрафувати користувачів “євроблях”, які перебувають на території України понад покладений щодо Митного Кодексу час. З 23 серпня патрульна поліція отримає право виписувати штрафи на пристойні суми користувачам таких авто, а в крайніх випадках навіть їх конфіскувати.

“Євробляхери” на публічних заходах, за участю президента України, неодноразово звертали його увагу на те, що високі штрафи вони не зможуть платити і просять переглянути положення законів, прийнятих попереднім скликанням Верховної Ради.

Тепер представники користувачів авто європейської реєстрації намір на круглому столі представити свої варіанти законопроектів, в яких міститься пакет дій щодо зниження митних платежів на автомобілі.

Очевидно, восени почнеться новий виток обговорення умов розмитнення старих автомобілів в Україні. І якими можуть виявитися нові ставки і податки – поки ніхто передбачити не береться.


Не пропустіть