Volkswagen знищив понад 100 тис. автомобілів в США (Фото)

У США німецький концерн Volkswagen утилізував близько 102 000 старих дизельних автомобілів, викуплених у споживачів після сумнозвісного «дизельного скандалу», повідомляє німецький портал WirtschaftsWoche. Ще 261 000 автомобілів автовиробник планує знову вивести на ринок.

У концерні в якості офіційної причини заявляють, що провели масову утилізацію «застарілих моделей в поганому стані». Однак, журналісти вважають, що Volkswagen просто хотів якомога швидше позбутися від цих автомобілів. Їх зберігання спричиняє великі витрати: потрібно платити за паркування і запускати кожну машину хоча б раз на місяць. У той же час їх вартість зменшується з кожним днем.

Для зберігання більш 382 000 автомобілів Volkswagen орендував 37 майданчиків по всій країні, наприклад, на літаковому кладовищі в пустелі Каліфорнії і на атомній електростанції біля Сіетла.

Рішенням компанії залишилися незадоволені екологи, оскільки при виробництві 100 тисяч автомобілів виділяється півмільйона тонн вуглекислого газу. На думку екологічних організацій, вони могли служити роками, але тепер перетворилися на сміття.

Нагадаємо, Volkswagen опинився в центрі дизельного скандалу в 2015 році. У США компанію звинуватили в тому, що вона оснащувала дизельні автомобілі програмним забезпеченням, яке занижує реальні показники викидів шкідливих речовин. За вказівкою американської влади компанії довелося викупити майже 400 тисяч автомобілів. Це стало найбільшою програмою викупу в історії автомобільної промисловості.


Не пропустіть