Продемонстрували автомобіль, який пробув в одного власника 70 років (Відео)

Американський канал CBS розповів про жителя штату Огайо Рендалла Пітмана, який протягом 70 років володіє одним і тим же автомобілем – Ford Model T 1927 року випуску.

Пітман з дитинства мріяв про власний автомобіль і в юності працював на заправці, щоб накопичити на нього. Як він розповів каналу CBC, він заробляв всього десять центів на годину, але все ж зумів набрати 50 доларів. З цією сумою він відправився на аукціон, де продавали той самий Ford Model T.

«В кінці я запропонував ставку в 45 доларів, після чого ведучий аукціону запитав, чи дасть хтось 50 доларів за лот. Не знаю, чим я думав, але для чогось я підняв свою ж ставку до 47 доларів 50 центів, після чого ведучий завершив торги», – каже Пітман.

З того моменту пройшло вже 70 років, і Пітман як і раніше володіє тим же «Фордом». Питання про гальма викликає у власника легкий смішок і фразу «будемо сподіватися, що вони ще працюють», замість поворотників – висунута в вікно рука, а кондиціонером служать відкриті вікна. Для запуску автомобіля потрібно спочатку завести його вручну. При цьому у 87-річного водія зараз в гаражі є ще один Ford T, який він купив в 60-х і зараз відновлює.

Цього року Пітман проїхав на своєму 92-річному автомобілі близько 600 миль (965 кілометрів), щоб потрапити на виставку рідкісних старих автомобілів. За словами власника, так далеко на своєму «Форді» він ще не їздив, і те, що автомобіль зміг пройти шлях туди і назад, стало сюрпризом для нього.


Не пропустіть