Названа ціна за проїзд по платних дорогах України

Як і обіцяла влада, першим автобаном, яких оплачуватиме, стане траса Київ – Біла Церква. Планові роботи по прокладці маршруту почнуть вже в кінці цього року і триватимуть вони не менше п’яти років.

Поки в країні прагнуть підняти рейтинг і якість дорожнього покриття, в інших кабінетах влади обговорюється питання платних доріг, передає “Теперішній час”. І відзначається, що для найкращого фінансування підтримки доріг на високому рівні необхідні платні магістралі. Тим більше, що вони стануть альтернативою вже існуючим безкоштовними дорогами, але будуть відрізнятися якісним асфальтом і підвищеним швидкісним лімітом.

За словами радника голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександра Кави, вже вистачає охочих інвестувати в ці проекти. У перспективі це можна робити на умовах концесії, договору приватно-державного партнерства з інвесторами.

Трасу Київ – Біла Церква за планом збираються прокласти в обхід всіх населених пунктів. Коли вона буде побудована, від Києва до Білої Церкви можна буде доїхати за годину пік за 30-40 хвилин: зараз це займає більше години. Інвестору, за попередніми підрахунками, на будівництво дороги обійдеться в суму від 300 мільйонів євро. Але обслуговувати її і отримувати плату за проїзд теж буде інвестор, уточнює чиновник. Вартість же проїзду в цілому потребують 5,4 євро за всю трасу, а це близько 160 грн.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть