Українців попередили про подорожчання автомобілів: названа дата

Як відомо, з 1 січня 2020 року вступає в силу заборона імпорту нових авто, які не відповідають нормам Євро-6. Внаслідок таких нововведень нові автомобілі додадуть в ціні.

«Забороною імпорту нових авто без Євро-6 і дозволом імпорту старих авто без обмежень (досить Євро-2) нам хочуть заборонити їздити на нових авто, щоб ми купували тільки старі», – пише на свої сторінці у Facebook Генеральний директор в Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

«Логіка проста: зазвичай після 5-8 років експлуатації німець продає авто, так як ремонт його в Німеччині дорогий плюс екологічний збір зі страховкою на старе авто дорожче. А якщо нікому продати (РФ і Інші країни СНД теж закриті обмеженням євро 5)), то німець і далі буде їздити і не купить нове. Тому лобі ЄС в Україні так лобіює прийняття таких Законів, щоб перетворити Україну в країну-споживач секунд хенд з ЄС. Інакше де логіка: старі можна ввозити з Євро-2 і без техогляду, а нові з Євро-5 – заборонені», – повідомив експерт.

В той же час в Україну фактично заборонено ввозити автомобілі, що мають історичну цінність (вони не відповідають Евро-2, котрий діє з 1995 року).


Не пропустіть