Українець винайшов унікальну технологію, що продовжить «життя» двигунам

В Україні впроваджують інноваційний винахід, розроблений науковцем Центральноукраїнського національного технічного університету Сергієм Марковичем.

Це відбувається в рамках Програми впровадження регіональних наукових досліджень у промислове виробництво Кіровоградської області на 2017-2020 роки, повідомляє портал Гречка.

Проект “Впровадження платовершинного алмазного хонінгування при обробці гільз циліндрів двигунів внутрішнього згорання з забезпеченням високої чистоти поверхні та регулярного мікрорельєфу” – з-поміж чотирьох переможців минулорічного конкурсу отримав фінансування з обласного бюджету – 50 тис.грн.

За словами науковця, запропонована ним технологія обкатки циліндрів двигунів дозволяє отримати суттєвий економічний результат. Винахід передбачає спрощення технологічного процесу, а нанесення спеціального мікрорельєфу в циліндрі сприятиме довшій циркуляції мастила, що відповідно продовжить «життя» двигунам. Розробка застосовуватиметься у ремонті вантажних автомобілів вітчизняного виробництва.


Не пропустіть