Українець розповів, як збільшити термін служби двигунів

Науковий співробітник центральноукраїнського національного технічного університету Сергій Маркович винайшов нову технологію обкатки циліндрів двигунів. Це відкриття дозволить збільшити тривалість терміну експлуатації моторів вантажівок.

Сергій Маркович пропонує спростити технологічний процес і наносити в циліндрі двигунів спеціальний мікрорельєф, завдяки чому циркуляція масла буде довше. Природно, це має збільшити термін «життя» агрегатів. На жаль, джерела не повідомляють, на який конкретно термін збільшується робота двигунів, відремонтованих із застосуванням нової технології.

Подібна технологія може використовуватися при ремонті вантажних автомобілів вітчизняного виробництва. Для «іномарок» вона, судячи з усього, не підходить.

У 2018 році Маркович зі своїм винаходом став одним з переможців Програми впровадження регіональних наукових відкриттів в промислове виробництво Кіровоградської області. На його впровадження виділено 50 000 грн. «Обкатувати» нову технологію на кіровоградському автотранспортному підприємстві «Агробудавтосервіс».

Джерело autonews.ua

Не пропустіть