В Україні дуже сильно подорожчають автомобілі

Українські автодилери з жахом чекають 1 січня 2020 року адже, починаючи з цієї дати, в Україні вводиться заборона на імпорт нових автомобілів, які не відповідають екологічному стандарту Євро-6. Експерти стверджують, що ця заборона спровокує зростання цін на нові автомобілі.

Глава Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко стверджує, що стандарт Євро-6 вводиться владою для того, щоб змусити українців відмовитися від покупки нових автомобілів і пересісти на старі іномарки, адже в Україні можна імпортувати старі машини, що відповідають стандарту Євро-2.

На думку Назаренко, логіка цих обмежень проста. Німецькі автовласники після 5-8 років експлуатації авто намагаються всіма силами позбутися від машини і придбати новий автомобіль. У Німеччині містити старі автомобілі занадто дорого, тому що доводиться платити високий екологічний збір і дорогу страховку, а ремонт виливається в копієчку.

Тому німці збувають старі авто в інші країни. Україна дозволила ввозити старі авто стандарту Євро-2, тим самим, відкривши для німців ринок збуту старих автомобілів навіть без проходження техогляду. Зате нові машини повинні відповідати стандарту Євро-6, що автоматично підвищує їх вартість.

Зате ввезти на територію України ретро-автомобілі, що представляють історичну цінність, неможливо, так як вони не відповідають стандарту Євро-2, який діє з 1995 року. Ввезти таке авто в Україні можна лише за хабар. Назаренко заявив, що на розгляд парламентом подавався законопроект, який передбачає порядок ввезення в Україну ретро-автомобілів, проте він так і не був розглянутий. Але активісти не мають наміру здаватися, і планують підготувати новий законопроект.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть