Сім культових автомобілів початку 2000-х, які можна знайти у хорошому стані і зараз (Фото)

Початок XXI століття відзначився поступовим зростанням добробуту населення, а разом з цим ставали кращими і ті автомобілі, які потрапляли в руки простих обивателів. Деякі знакові моделі тодішнього періоду все ще можна зустріти на ринку. Саме час згадати найцікавіші і примітних з них.

1. Porsche Cayenne (перше покоління)

Сьогодні вже складно в це повірити, проте в 2002 році вийшов перший кросовер від Porsche. Люксові спорткари і родстери – це не ті автомобілі, на яких дійсно можна постійно заробляти. З цієї причини, німецька компанія взялася за виробництво доступніших машин. Саме завдяки першому поколінню Porsche Cayenne компанії вдалося поправити свої фінансові справи. Не можна не відзначити, що перші кросовери мали дуже дивний і навіть невдалий дизайн, якщо порівнювати його з іншими автомобілями Porsche.

2. BMW X5 (перше покоління)

Знаменитий Х5 був представлений «баварцями» ще в 1999 році. Машина створювалася на тлі зростання популярності кросоверів на ринку. Не можна не відзначити, що автомобіль виглядав цілком переконливо і представницький. Таким «дідок» є і сьогодні. Акуратний дизайн BMW X5 – це одна з тих речей, що не змінюється протягом багатьох років. Втім, такий стан справ характерний для більшості європейських моделей.

3. Volkswagen Golf

Саме зараз мова йде про автомобіль четвертого покоління. Багато вітчизняних автомобілісти вважаються Volkswagen Golf зразком і еталоном європейського дизайну. Цікаво те, що саме ця машина стала свого часу однією з найбільш продаваних моделей в Старому Світі. Дизайн даного творіння Volkswagen змінювався дуже розмірено, плавно, підлягає зберігаючи свої фірмові елементи. Четверта генерація була крутий. Протрималася на ринку з 1997 по 2006 рік.

4. Toyota Land Cruiser 100

Знаменитий Land Cruiser є чи не найстарішою моделлю автомобільного виробника Toyota. Випускають ці позашляховики з 1951 року. Втім, в нас автомобіль з’явився набагато пізніше. Пік популярності «вісімдесятого» припав на сумнозвісні «лихі 90-ті». А ось на початку 2000-х найбільшим попитом користувалася вже інша модель. Мова звичайно ж йде про «сотку.

5. Kia Rio

Сьогодні Kia Rio є справжнім бестселером автомобільного ринку. А почалося все на початку поточного століття. Хто б тоді міг подумати, що даний автомобіль зможе захопити такий значний сегмент ринку. Модні корейські хетчбеки і седани змогли зробити те, що не змогло зробити більшість європейських моделей – відкрити нову епоху бюджетних автомобілів. Історія в черговий раз довела, що у виграші залишається той, хто робить «машини для народу».

6. Ford Focus

Не можна не згадати і такий знаковий автомобіль початку нинішнього століття, як Ford Focus. Випуск презентабельного автомобіля почався ще в 1998 році і тривав аж до 2005 року. Незважаючи на це, такий вдалий автомобіль можна відшукати на ринку до тепер. Деякий час даний «американець» в своєму класі обганяв майже всіх конкурентів по співвідношенні ціна-якість.

7. Audi A3

Величезною популярністю в 2000-х користувався і автомобіль Audi A3. Модель випускалася протягом майже десятиліття і користувалася настільки великим попитом, що залишалася в сідлі ще майже десять років. Сьогодні A3 можна сміливо відносити до переліку найбільш знакових європейських автомобілів.


Не пропустіть